Swartvast adviseert bij innovatieve inwinnings- en verwerkingsprocessen van geo-informatie, analyse van data en informatie en de vertaling daarvan naar welgeformuleerde publicaties

Over de webpagina's

Via deze en volgende pagina's wil ik graag laten zien wat mijn overwegingen waren achter het ontwerp en de opzet van de Swartvast webpagina's.

De website is mijn voornaamste communicatiemiddel en catalogus. Een vouwblad is nogal statisch en nogal beperkt van omvang en diepgang, al heb ik dat wel gemaakt. Uiteraard schets ik op de webstek wat Swartvast voor u kan betekenen en wat onze aandachtsgebieden en sterke punten zijn. Maar ik wil ook veel laten zien van de projecten waarmee ik me bij Swartvast maar ook daarvóór bezig houd en heb gehouden, ik wil de inwintechnieken toelichten en de kennis op het gebied van toepassingen toegankelijk maken.

Daarnaast laat ik graag zien wat mij fascineert en prettig bezighoudt, ook ver buiten het terrein van aardobservatie en geo-informatie. U leert zo de mens kennen achter degene met wie u zakelijk samenwerkt: naar mijn idee bevorderlijk voor een prettige en effectieve samenwerking.

Eisen aan de webstek en het gereedschap

Alvorens te beginnen aan het opbouwen van de webstek (mooi woord, niet? en geen Engels!) heb ik nagedacht over de eisen waaraan de pagina's zouden moeten voldoen, gevoed door mijn eigen ervaringen met andere pagina's. Dit leidt tot bepaalde keuzes die ik heb gemaakt, ook ingegeven door mijn automatiseringsvoorkeuren. Zie hier.

Versiegeschiedenis

Om voor u en mijzelf bij te houden wat er gewijzigd is, zodat u direct weet of het zinvol is de webstek van Swartvast af te speuren naar nieuwe dingen, houd ik hier bij wat er wanneer gewijzigd is.

Wensen en ideeën

Deze webstek is nooit klaar. Ik had een lijstje met wensen en ideeën over welke dingen ik nog wil toevoegen, veranderen of verbeteren. Die houd ik maar voor mezelf; soms ziet u grijze menu's die ik alvast wil aankondigen in de menustructuur en waar ik aan bezig ben. De laatste grote wijziging is die van de centrale dynamische navigatiemenuboom, begin 2012.

Laatste wijziging 6 juni 2012 en daarvoor alweer 16 januari 2007

Met vriendelijke groeten,
Rens Swart